Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvolebně komunikační postřeh

5. 10. 2010

Ach jo. Zase mám blízko sebe ukázku toho, jak to vypadá, když se nekomunikuje vůbec nebo žalostně málo. Pak se totiž množí různé výklady jedné věci, bohužel někdy i zcela různé.

 Co myslím? Myslím lehký rozruch kolem skutečnosti, že se ve Strážničanu objevila upoutávka na odpoledne pro děti na Zahradě u sv.Martina, na kterou: „…zve rodinné centrum o.s. a Strážničané – kandidátka č.3.“ (…politika na akci pro děti…..politiky na místě ze zásady nepolitickém….atd).

 Neexistuje jediný výtisk plakátu, určeného k vylepení, na kterém by se zmiňované Sdružení nezávislých kandidátů – Strážničané vyskytovalo jako pořadatel nebo spolupořadatel. Nikde ani myšlenka o tom, že budou kandidáti někoho na zmiňované akci přesvědčovat, koho mají lidé volit. Žádné balónky s logem Strážničanů :o)

Ono čistě teoreticky k nám na zahradu můžou chodit i rodiče – voliči, kteří volí strany, které bych já nevolil ani za nic. Ale i takovíto lidi vědí, že z nepoužívané zahrady vykřesala po kouskách a vlastními silami stávající skvělé místo pro děti uprostřed města parta lidí, kteří jsou křesťané.

Když jsme potřebovali pomoct – a tím myslím práci :o) kolečka, lopaty, kamení.. – tak lidi z kandidátky (a nejen z ní) přišli a pomohli. A teď mluvím o lidech, kteří mají svých starostí dost a svojí práce dost a přece přijdou a nezištně pomohou, nikoliv sobě, ale místu určenému prvotně pro děti, rodiči a vůbec všechny lidičky. A jménem i těchto lidí, byli pozváni s rodiče s dětmi na odpoledne, kde si budou moct vydlabat strašáka z dýně, opéct špekáček na táboráku, zazpívat u kytary. Je to špatně?

A teď trochu palby do vlastních řad – friendly fire :o) – aby se věci blížili k dokonalosti, měli jsme ohlásit na farní úřad, že na parcele, kterou máme jako občanské sdružení smluvně pronajaté, pracují (a tím i sami sebe prezentují) mimo jiných i kandidáti do zastupitelstva Města Strážnice a hlavně že tam budou viset jejich fotky na kandidátce.

Jenomže předvolební fotky za 14 dní zmizí a zůstane jen to, co jsme vybudovali.

 Jedním z hesel těchto kandidátů, mezi které patřím, je i heslo „ znáte nás…“ A pokud nás opravdu znáte, nebudete nás podezdřívat ze zlého úmyslu v této věci. A pokud nás opravdu znáte, víte, že i kandidujeme do zastupitelstva s dobrými úmysly a křesťanským pohledem na věci kolem nás.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář