Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak budou zase volby

2. 6. 2006

Že se blíží volby, poznáte to snadno: ze všech politických stran se na nás řítí úžasné vize plné povolebního blahobytu, z plakátovacích  ploch se usmívají nalíčení politici plní sebevědomí a z rádia a televize máte pocit, že všichni to dělali, dělají a budou dělat špatně, ovšem kromě toho, který má zrovna v ruce mikrofon.

            Všechno má ale svoje háčky :

Háček 1.:  Takže pokud bychom opravdu po drtivém vítězství strany AB měli blahobyt typu AB, nebo po drtivém vítězství strany CD měli blahobyt typu CD, vždycky na ten blahobyt bude muset někdo vydělat. Hádejte kdo to bude?

Že by soudce, který zapomene včas postrčit trestní řízení s vrahem nebo drogovým dealerem a tím pádem umožní jeho propuštění na svobodu?

Že by firma z ciziny, která dostane za korunu desítky hektarů na výstavbu továrny, příspěvky na mzdu pracovníkům a 15ti leté zproštění daní?

Že by dobře placení vysocí úředníci a funkcionáře, kteří mají moc i pravomoc učinit mnohé, ale v případě vlastní chyby zůstávají nepotrestáni?

            Nejspíš budou muset zaplatit budoucí blahobyt živnostníci, zaměstnanci a všichni výdělkově průměrní a hlavně podprůměrní, kteří aby přežili, musí odvádět desátky v podobě spotřebních daní, DPH atd.

Háček 2.:  Náklady na to, aby nás politici úplně zblbli – pardon, přesvědčili - o svých kvalitách, jsou na můj vkus hnusně veliké. Každý rozumně uvažující člověk si dokáže představit, kolik by ubylo hnusných díravých cest, hnusných skládek, případně přibylo stromů, keřů, dětských hřišť…., kdyby každá strany dala polovinu svých nákladů na předvolební kampaň na něco smysluplnějšího než na barevné plakáty politiků v nadživotní velikosti.

Na závěr přidávám kousek názoru Karla Čapka: PROČ NEJSEM KOMUNISTOU?

„…..Nebýti agrárníkem neznamená ještě žádný určitý názor nebo životní víru; avšak nebýti komunistou znamená býti nekomunistou; nebýti komunistou není pouhý zápor, nýbrž jisté krédo.

Dnešnímu světu není třeba nenávisti, nýbrž dobré vůli ochoty, shody a spolupráce; je mu třeba vlídnějšího morálního klimatu; myslím, že by se s trochou obyčejné lásky a srdečnosti daly ještě dělat zázraky….“

Poznámka 6.6.2006

Výsledky voleb jsou na světě - prý je to pat , já myslím , že je to spíš Pat a Mat :o) . Ještě poznámka pro Ty z Vás, kteří vydělávají peníze pro sebe a pro stát poctivou prací - zkuste si nechat za jednu práci zaplatit 2x! Že je to blbost? Něco podobného dělají naše politické strany normálně:

Stát totiž každé straně, která překročí hranici 1,5 procenta, dá za každý získaný hlas sto korun.Strany, které obsadí lavice ve Sněmovně, navíc dostanou 900 tisíc ročně za každý poslanecký mandát. A ani tím jejich příliv peněz nekončí. Všechny parlamentní strany mohou počítat ještě s dalšími deseti miliony ročně. Takový je příspěvek státu na jejich činnost.

Peníze za volby

  • ODS: 189 247 500 Kč
  • ČSSD: 172 882 700 Kč
  • KSČM: 68 532 800 Kč
  • KDU-ČSL: 38 670 600 Kč
  • Strana zelených: 33 648 700 Kč
  • SNK ED: 11 172 400 Kč

Kolik dostanou za poslance

  • ODS: 291 600 000 Kč
  • ČSSD: 266 400 000 Kč
  • KSČM: 93 600 000 Kč
  • KDU-ČSL: 46 800 000 Kč
  • Strana zelených: 21 600 000 Kč

Poznámka: Strany dostanou 900 tisíc za mandát za rok, přičemž poslanci jsou zvoleni na čtyři roky. Každá parlamentní strana dále dostane 10 milionů ročně na svou činnost.
Zdroj: Ministerstvo financí ČR

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Guru

VítězSlávek,25. 7. 2006 17:16

S výsledky voleb spokojen nejsem. Myslím že pro tebe není důležité koho jsem volil já, ale považuji přece jenom za důležité, jak se chovali a jak jednali naši volení zástupci v průběhu volební kampaně a jak se chovají a jak jednají po volbách - proto ta nespokojenost.O penězích kolem voleb jsem dost napsal v komentáři.
Soudci a úředníci v mém komentáři byli jen povolání , sloužící mi za příklad, že ne všude platí, že pokud někdo pracuje pro stát - tedy pro lidi a je za to relativně velmi slušně zaplacen, měl by nést za své rozhodování v práci i odpovědnost. Na to navazuje i tvorba hodnot pro stát.
Nepatřím mezi úředníky - sice mám na starost spoustu lejster, za spoustu věcí zodpovídám, ale přece jenom hlavní náplní mojí práce je, aby si mladí lidé odnesli do života z naší školy znalosti, dovednosti a návyky, které jim budou v následujícím životě ku prospěchu.
Měj se :o)

Tak co ,

guru@ufoni.cz,24. 7. 2006 11:05

jak jsi spokojen s výsledky voleb ?
nevím sice proč si ve svém komentáři bereš za příklad soudce, úředníky a podobná "povolání", když sám patříš mezi ně ?
nebo snad učitel není úředník ?

guru
(který se za to nestydí)